Premianții fără premii – ediția a 29-a AVRAM IANCU

Ne-am obișnuit ca în fiecare sâmbătă să întâlnim oameni care ne fac cinste nouă, românilor, ne-am obișnuit să mulțumim oamenilor valoroși pentru eforturile lor prin care contribuie la ceea ce este România astăzi. Pentru ediția următoare, vă propunem să venim în număr cât mai mare în centrul municipiului Deva pentru a-l întâlni, a-i mulțumi și, de ce nu, pentru a-l ajuta pe unul dintre românii valoroși ai țării. Atitudinea noastră, sufletele noastre pot reprezenta cu prisosință un ajutor greu cuantificabil pentru cineva care pornește într-un proiect temerar.

Sâmbătă, 21 iunie 2014, ora 11, Avram Iancu vine să-l cunoaștem, să ne spună despre proiectul lui, despre ambițiile lui. Noi vom merge să-l susținem, fie și numai moral. Nu este vorba despre eroul neamului, cel din istorie, dar poate marca o premieră românească. Avram Iancu vrea să fie primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. În prezent se antrenează temeinic și are un program de viață menit să-l pregătească pentru îndrăzneața încercare.

Haideți să-l cunoaștem pe acest om. Aveți ocazia să-l cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care-i vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind, la ora 11.00, în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Despre proiectul „Premianții fără premii

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i „ascultă”. Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Vă invit să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.