PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 31-a

Rewilding Romania. Așa se numește proiectul pe care, alături de alți oameni sufletiști, îl derulează de o bună bucată de vreme. Mai mult decât atât, acesta, proiectul a început să se materializeze. Este vorba despre readucerea zimbrului românesc acasă, dar nu oricum, ci în sălbăticie. Asta face Alexandru Bulacu, project officer la WWF România.

În condițiile în care am asistat cu toții la modul cum a fost agresată fauna din fondurile de vânătoare, demersul WWF de a readuce animalele sălbatice în arealul lor reprezintă, spunem noi, o realizare deosebită, care ne face cinste. L-am invitat pe Alexandru Bulacu să îi mulțumim pentru modul în care el și echipa din care face parte apără fondul natural al țării, pentru exemplul pe care îl dă cu privire la respectarea mediului și pentru că, astfel, prin munca depusă România este altfel privită de partenerii externi.

Sâmbătă, 05 iulie 2014, ora 11, vine să-l cunoaștem și să-i spunem ce părere avem despre ceea ce fac ei la WWf. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind, la ora 11.00, în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i „ascultă”. Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Vă invit să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.