Alături de campionul nostru, Mihai Leu

Este greu să vorbești despre un campion mondial în momente în care știi că el are nevoie de o privire caldă, de o mână strânsă cu sinceritate și cu prietenie. Greutatea vine din perspectiva cunoașterii omului care este, ceea ce a reprezentat și reprezintă pentru România, de puterea pe care o are și a dovedit-o de fiecare dată ca sportiv, ca om. Mihai Leu, pentru că despre el vorbim astăzi, campionul mondial la box, pilotul de raliu, tatăl, soțul, românul este un vector de imagine pentru ceea ce înseamnă această țară în lume, pentru ceea ce înseamnă românii în lume.

Nu o să-i facem biografia acestui premiant pentru că nu am reuși să o cuprindem în întregime și ar fi nedrept să trunchiem informațiile despre el, indiferent că am face asta din cauza neștiinței noastre sau a nepriceperii. Mihai Leu, numele lui spune totul despre el. În această perioadă trece prin momente în care are nevoie și mai multă de putere. De puterea lui, de puterea noastră, pentru a arăta că viața merită și trebuie să câștige. Campionul nostru, al hunedorenilor, al românilor, se luptă pentru viața lui, are familia sa minunată aproape și vă propunem să-i fim și noi aproape, noi cei care ne-am mândrit cu victoriile lui, noi cei care am fost, indirect, încununați cu laurii lui. Este momentul, considerăm noi, să-i arătăm românului Mihai Leu că este prețios pentru noi, că toată dăruirea sa pentru a reprezenta cu cinste tricolorul românesc o prețuim și că nu facem din asta un secret.

Spunem la „Premianți fără premii” că „adevărata valoare umană este valoarea pe care o dăm vieților altora”. Credem că viața lui Mihai Leu, dedicată românilor, merită pusă în valoare de aceiași români.

Sâmbătă, ne vom vedea cu domnul Mihai Leu să-i spunem că e minunat, că suntem mândri de el și că îl susținem, că îl prețuim, că-i suntem aproape. Sâmbătă, 28 februarie 2015, ora 11.00, domnul Mihai Leu vine să îl cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.

A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i „ascultă”. Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta.

Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.

Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.