Cum să prevezi nodul de la șiret!?

Este câte o dimineață din aia în care ai vrea să dormi mai mult. Atunci, când auzi cum zbârnâie telefonul la urechea ta, amâni instinctiv alarma pentru încă zece minute. „La baie, 10 minute, cinci minute îmi ia să mă îmbrac, plimb câinele 20 de minute, hai că e timp”, mi-am zis în dimineața asta, drept pentru care am mai cucăit câteva minute bune.

Mă ridic din pat fără pic de entuziasm, evacuez consoarta din fața oglinzii și îmi introduc augustul fizic în baia familiei. Activitățile matinale par să se înscrie în graficul orar preconizat. Sebi, cățelul, se uită la noi pe sub sprâncene de parcă nici nu l-ar interesa că e dimineață, că vrea să iasă, nuuuu… El mimează absența.

Așa cum spuneam, bucuros că lucrurile merg cum erau programate, mă îndrept către dormitor în pași de dans pe melodia celor de la Holograf „Cât de departe”. Adina mă privește cu un zâmbet în colțul gurii, dar nu zice nimic, de teamă să nu-mi tulbure karma, zen-ul și fengshui-ul (ce să facem Zori, te cităm în lipsă. 🙂 ). După ce trec prin pantaloni, îmi iau ciorapii și cămașa și mă îndrept că living. Arunc o privire la ceas. „Măi, ce zboară timpul, dar încă nu e problemă”.

13936598_1227495560602998_1544659375_nCând să mă încalț – pentru că am obiceiul ăsta afurisit, la descălțare nu desfac șireturile, arunc pantofii din picioare, grăbit să scap de ei după o zi întreagă – primul lucru cu care e obligatoriu să mă îndeletnicesc este descâlcirea șiretului, nu a vicleanului, bre, a șnurului de la pantofi. Eh, aici a apărut tărășenia. Mâinile mi se împleticeau, șiretul s-a înnodat, timpul trecea drăguțul de el. Am reușit după eforturi îndelungate să mă descurc. Cu timpul risipit, e drept.

Pentru recuperarea răgazului pierdut a trebuit să plimb câinele pe repede înainte, am renunțat la cafeaua de dimineață, am condus pe „pilot automat” către birou și mi-am dat restart când am ajuns. Acum stau și mă gândesc, cum dracu’ să prevezi nodul de la pantofi, de la șiretul pantofului, mai exact!?